2011. július 16., szombat

Csöpögtet a Chili

Kellemes meglepetés ért ma reggel, az internet vivmányainak köszönhetően hozzám is eljutott a hír, hogy a tervezett hétfői rádiós premier helyett már tegnap leadta a KROQ rádió a Red Hot Chili Peppers új számát, az Adventures of Raindance Maggie-t, miután az véletlenül (!) felkerült a banda honlapjára.




A legnagyobb magyar Chili-oldal kommentjeiben egyelőre eléggé megoszlanak a vélemények. a "pont ilyen albumot akartam"-tól a "mi a faszt csinál ott Rick Rubin (producer - Sid)" -ig terjed a nézetek széles skálája. Szerintem egy egészen fasza verzével és valami szörnyű refrénnel sikerült előállnia a bandának az 5 év hallgatás után. Az új gitáros Josh Klinghoffer egész érdekes témákkal mutatkozik be, de a megszokott ütős szóló nagyon hiányzik, az egyébként kiváló ritmusszekció pedig érthetetlenül lanyhán teljesít, az egynemű zakatolásban csak Chad időnként felhangzó afrikai beütésű dallamait lehet dícsérni. Pedig egy normális refrénnel ütős szám lehetett volna, az ember várná is a felpörgést, de valóban nagyon diszkószerű lett ez a rész, kb. mint a Tell Me Baby-ben.

A számcímek - Dance, dance, dance; Annie wants a baby... -  nem sok jót vetítenek előre az augusztus 30-án megjelenő I'm with you nagylemezzel kapcsolatban,  a borító ellenben nagyon bejön, úgyhogy azt mondom, azért várjuk ki a végét.


Refresh: A Warner emberei ismét gyorsan léptek és letiltatták a videót, a későn érkezettek mindazonáltal itt meghallgathatják a teljes számot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése